Header Ads

Kadınların kilo vermesi

Önizleme
Doktorlar kilo vermenin en iyi yolunun az yemek ve egzersiz yapmak olduğunu söylüyor.

Biyolojik olarak kadınlar erkeklere kıyasla daha fazla yağ depoluyor.

DSÖ'ne göre bir milyardan fazla yetişkin aşırı kilolu. Bu yetişkinlerin en az 400 milyonuysa obez. Kulağa ne kadar alışıldık gelirse gelsin, doktorlar kilo vermenin en iyi yolunun az yemek ve egzersiz yapmak olduğunu söylüyor.

Biyolojik olarak kadınlar erkeklere kıyasla daha fazla yağ depoluyor ve daha az kaloriye gereksinim duyuyor. Bir çok kadın ve erkek için her gün bir saat spor yapmak kolay değil. Kadınların çoğunun bir günü ev işleri, çocuk bakımı ve çalışma hayatıyla dolu geçiyor. Günün sonunda, en azından Amerika'da gerçek bir yemek hazırlamaya az zaman kalıyor ve aileler fast food yemeklere yöneliyor. Bu tür gıdalarsa daha şişmanlatıcı.

Ancak Boston'da spor yapan kadınlar egzersizi günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmeye kararlı. Jane Davern, "Kilomu korumama ve sağlıklı kalmama yardım edecekse her gün bir saat egzersiz yapmaya razıyım," diyor.  Jean Holmes da "Kilomu muhafaza etmek için  gerekiyorsa elbette bir saat spor yaparım," diye konuşuyor.

Amerikan Hastalık Kontrol Merkezi aşırı şişmanların sayısının 1991 ve 2000 yılları arasında yüzde 60 arttığını açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü başka ülkelerde de bir milyardan fazla yetişkinin aşırı kilolu olduğunu söylüyor.
Kilo kaybetmek için tonlarca yöntem olsa da yeni araştırma, kilolarını diyet yapmadan muhafaza eden orta yaş ve üstü kadınlar üzerinde yapıldı.

Imin Lee ve ekibi Boston'daki Brigham ve Kadın Hastanesi'nde ortalama yaşı 54 olan 34 bin kadından alınan verileri inceledi. 13 yıl boyunda kadınlar üç ayrı gruba ayrıldı. Birinci grup her gün 60 dakika spor yaparken, ikinci grup spora 30 dakika ayırdı. Üçüncü grup da her gün yarım saatten az egzersiz yaptı. Son iki gruptaki kadınların daha fazla kilo alması bekleniyordu. Araştırma süresince katılımcıların kilosu ortalama 2  kilo 700 gram arttı. Aşırı şişman kadınlarda egzersizin işe yaramadığı görüldü.

Şişman kadınlarda spor yapmak kilo kaybına yol açmasa da kalp hastalığı, kanser, şeker gibi bir çok kronik hastalık riskinin azaltılması mümkün. Araştırmacılar egzersiz yapmanın hastalıkları önlediğini, kilo vermek için de az yemenin şart olduğunu söylüyor.

Kaynak:Leyditurk.com

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Bumerang - Yazarkafe