Header Ads

Tatilden önce zayıflamak için 7 yol

Önizleme
Tatil zamanı geliyor: Tatil öncesi zayıflamaya çalışanlar ile formunu korumaya çalışanların deneyebileceği 7 yol!


İşte tatil öncesi zayıflamaya çalışanlar ile formunu korumaya çalışanların deneyebileceği 7 yol!

Tatlı yiyin

Kilomu vermeye çalışıyorsunuz tatlı yiyin. Doğru okudunuz. Bir parça çikolatalı kek ya da salata yemişsiniz farketmez kalori kaloridir. Yani hem tatlı yiyerek hem de sebze yiyerek kilo verebilirsiniz.
Deneyin: Yemekte tatlı ihtiyacınız için meyveli tart yiyin.

Geç yemek yemek

Eğer açsanız geç yemek yemek  formunuzu korumanıza engel olabilir ya da kabuslar görmenize ve midede rahatsızlık hissetmenise neden olabilir. Eğer gerçekten açsanız birşeyler yiyebilirseniz ama o  kadar  aç değilseniz sadece elma yemeniz yeterli olur. Doğal yiyecekleri ne zaman yediğinizin aslında çok da önemi yoktur. 
Deneyin: Eğer yemeği geç yiyecekseniz menünüzde salata ve çorbayı bulundurun yada kahvaltı yapın.

Egzersiz 

Amerikan Sağlık Kuruluşu'nun  araştırmalarına  göre günde en az 10 dakika egzersiz yapmak formda kalmanızı sağlıyor.
Deneyin: Vücudunuzun  formunu  korumak için her gün 15 dakika yürüyün. Ayrıca, günde 15 kere şınav ve mekik hareketlerini uygulayın.

Karbonhidrat 

Vücudumuzun karbonhidrata da ihtiyacı var. Bunun  içinde karbonhidrat içeren besinler yemelisiniz. Doğru  şekilde  alınan karbonhidratlı besinler hızlı kilo vermenizi sağlar. 

Koşu bandıyla  form 

Rutin bir  şekilde  kullanıldığı için biraz sıkıcı olabilir ama koşu bandı enerjinizi yakarak kalorinizi dengelemenizi sağlar.

Deneyin: Her gün 5 dakika ip atlayın.

Tartılara veda

Hormonel bozukluklardan dolayı  kilonuz  artabilir ya da azalabilir. Kilo verdiğinizi eski dar jeanslerizi 2 haftada bir deneyerek görebilirsiniz.

Sağlıksız diyet yapmayın!

Çoğu insan kilo vermek için sağlıksız diyetler uyguluyor ve egzersiz programlarını takip ediyor. Günlük alışkanlıklarını yaptıkları egzersiz programları ve diet programları için değiştiriyor. Bu gibi riskli denemeler yerine uzman tavsiyesiyle uzun süreli doğru beslenme programları uygulayın.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Bumerang - Yazarkafe