Header Ads

Kışın cildinizi yeniden canlandırın

Önizleme
Soğuk ve rüzgârın etkisiyle cildin kuruyup pul pul dökülebileceğini belirten güzellik ve bakım uzmanları, kışın zayıflamış cildinizi yeniden canlandırmak için dikkat etmeniz gereken bir dizi öneride bulunuyor.

Bakımlı bir cilde sahip olmak, sadece güzellik için değil sağlık için de önemlidir. Solgun, sarı, kuru ve buruşmuş bir cilt, başka bir rahatsızlığımız olmasa bile bizi hasta gösterebilir. Bu yüzden sağlık ve güzelliğe giden yolun ilk durağı cilt bakımıdır. Özellikle de kış aylarında… Çünkü kışın soğuk ve rüzgârın etkisiyle cildiniz daha da kuruyup solgunlaşabilir. Peki ya kış bakımı nasıl yapılmalı? İşte uzman önerileri…

Ölü hücreler için…

Cilt temizliği ve bakımı özellikle uzun ve soğuk kış günlerinde büyük sabır gerektirir. Soğuk günlerde yapılacak cilt bakımında atılacak ilk adım, öncelikle kiri almak ve akşamları makyajı silmek için bir temizleyiciyle masaj yapmaktır. Makyaj önce pamukla hafifçe silinir, temizleyici sütle yüz iyice temizlendikten sonra siyah noktaların sıkılmasına başlanır. Enfeksiyon veya kızarıklıkların meydana gelmesini önlemenin sırrı, akneleri sıkarken fazla zorlamamakta ve parmakların temiz olmasında gizlidir. Yumuşak bir fırça ve sabun köpüğüyle yüz ve boyun dairesel hareketlerle temizlenir, sonra da bol suyla yıkanır.

Hafif bir masaj

Bu işlemden sonra yüz, pürüzsüz ve parlak bir görünüm kazanır. Ayrıca ölü hücreleri ve pürüzleri yok etmek için özel kremler de kullanılabilir. Bu kremler yüz ve boyna sürülerek 5 kadar bekletilir. Sonra ince bir kâğıt mendil yardımıyla tonik sürülür. Son olarak, yüze parmak uçlarıyla hafifçe masaj uygulanabilir. Hava şartlarından dolayı zayıflamış dokulara renk ve esneklik kazandırmak için kuvvetli nemlendiriciler kullanılması da iyi olur. Fazla krem bir pamukla alındıktan sonra, cilde uygun bir maske yüze uygulanır. 10 dakika kadar sonra ılık suya batırılmış süngerle yüz silinerek temizlenir. Tekrar bir kat tonikle silindikten sonra yüz artık temizdir.

Derinlemesine temizlik

Aslında, iyi bir cilt elde etmek için izlenecek 3 temel adım vardır. Bunlar temizleme, tazeleme, nemlendirme işlemleridir. Derinlemesine temizlenmemiş bir ciltte; yağ ve kir birikintileri, hücrelerin rahatça soluk alıp vermesini engeller, sonuç olarak da cilt canlılığını yitirir. Temizlenmemiş cilt üzerine yapılacak her bakım, ölü hücrelerce engelleneceğinden etkisiz kalır. Cildi dış etkenlerden, makyaj kalıntılarından ve yağlardan arındıran temizleme ürünleri, gözenekleri açıp cildin canlılığını korumasına yardımcı olur. Bu ürünleri seçerken, cilt tipine uygun olup olmadıklarına dikkat edin.

Hava kirliliğinden korunun

Düzgün bir cilde sahip olmak için iyi beslenmek, bol su içmek, temiz hava almak, iyi uyumak ve stresten uzak durmak gerekir. Özellikle kış aylarında, hava kirliliği, cilt güzelliğinin yitirilmesine neden olabilir. Cildin, sadece yazın değil, kışın da çevreden korunması şarttır. Örneğin rüzgâr, soğuk gibi etkenlerden, engelleyici kremler kullanarak korunabilirsiniz. Kışın cildinizi bol bol nemlendirin. İçki, sigara, yağ, şeker ve kahve, cilde zarar verir. Sık sık kilo alıp vermekten de kaçının.

Tazelenmiş bir cilt

Cildinizin kışın tazelenmesi, yaza hazırlanması gerekir. Tazeleme işlemi cildi canlandırmak, bakterilerden, ölü hücrelerden arındırmak için yapılır. Bu işlem için kullanılan ürünler, yüzde kalan ince tabaka temizleyiciyi ve gözeneklerde birikmiş maddeleri çıkartır, kan dolaşımını hızlandırır, cilt dokusunun daha pürüzsüz olmasını sağlar. Tazelemek için kullanılan maddelere ‘tazeleyici’, ‘tonik’, ‘sıkıştırıcı’ adları verilmiştir. Esas olarak aynı, sadece içlerindeki alkol oranına göre daha hafif, orta ya da serttirler.

Kırışıklıklara karşı

Cilt kimyasında en önemli maddelerden biri nemdir. Nem cildin düzgün, dolgun ve pürüzsüz olmasını sağlar. Nemlendirici seçerken de cilt tipine uygun olanını tercih etmek gerekir. Örneğin kuru ciltler için yağlı, yağlı ciltler için yağ içermeyen, karışık ve dengeli ciltler için de belli miktarda yağ oranı içeren nemlendiriciler kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Bumerang - Yazarkafe