Header Ads

Sevgisiz yaşayamazsınız

Önizleme
Aslında bir çok ilaç gibi sevgi de reçeteyle verilmeli. Çünkü sevgi, fiziksel ve ruhsal sağlığı gerçek anlamda olumlu yönde etkileyen benzersiz bir ilaç. Sevgi, vücudumuza zindelik veriyor ve pozitif düşünmemizi sağlıyor.

Minik bir dokunuşta bile vücudumuz yüksek miktarda mutluluk hormonu üretiyor, ruhsal ve fiziksel dengemizi koruyor ve kendimizi zinde hissetmemize yardımcı oluyor.

Mutluluk kaynağı

Cildimizdeki milyonlarca sinir ucu, yumuşak dokunuşları anında beynimize iletip serotonin hormonunun salgısını artırıyor. Üretilen bu serotonin, bağışıklık sistemine saldıran hastalık etkeni bakteri ve virüslere savaş açıyor. Mutluluk hormonu endorfin üretimi artıyor. Endorfin, bağışıklık sistemini zayıflatan stres hormonlarını bloke ediyor.

Cildi bebek gibi yapıyor

Minik bir öpücükle bile, ciltteki kan dolaşımı yüzde 30 oranında artıyor. Çünkü öpücükle yaklaşık olarak vücuttaki 38 kas harekete geçiyor.

Öpücük ateşlendikçe adrenalin hormonu da üretimi de katlanarak artıyor. Bu hormon, atardamarları genişletip, alt ve üst derideki damarların kan dolaşımını harekete geçiriyor. Böylece damarların elastikiyetini arttırarak cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor.

Nezleyi gideriyor

Yüksek adrenalin dengesi, burundaki kan damarlarını tıkayıp, sıvı akımını yavaşlatıyor ve tıkalı burnu açıyor. Ayrıca gözlerin sürekli sulanması da adrenalin üretimiyle duruyor.

Sistem tıkır tıkır işliyor

Aşk, vücudun enerji yakımını arttırıyor. Metabolizmanın hızlanmasıyla vücuttaki kaloriler daha hızlı yakılıyor. Böylece kas ve yağ tabakalarındaki şeker miktarı azalıyor. Bu nedenle aşık insanlar bir haftada 5 kilo verebiliyor. Çünkü 1 dakika öpüşmek 7 kalori yakılmasını sağlıyor.

Stresten arındırıyor

İçten bir öpücük gerginlikleri hafifletmek için yetiyor da artıyor bile. Öpüşme ve dokunma esnasında mutluluk hormonlarının, nörotransmitterlerin üretimi artıyor ve “Ben iyiyim” mesajı sinir hücreleri tarafından birbirlerine iletiliyor.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Bumerang - Yazarkafe