Header Ads

Tinder’ın Konum Özelliğine Tokat Gibi Cevap Club505’ten Geldi

Önizleme
İnternet ortamından arkadaş edinmek için farklı yollar bulunmaktadır. Kimi insan sevgili bulmak için, kimi insan ise sadece arkadaş bulmak için, kimi insan da tek gecelik ilişki için arkadaşlık sitelerinde arkadaş aramakta. Pazarın böylesine talep görmesi çeşitli çöpçatanlık sitelerinin ortaya çıkmasına da sebep oldu. Tinder’dan ayrılarak Club505’i kuran Beckett Fitzgerald, belki de devrim yaratacak bir cesaret ile Club505’te kapalı kapı politikasını uyguluyor.

Arkadaşlık siteleri, tanışmanın ve flört etmenin hem en güvenli, hem de en kolay yoludur. Tanımadığınız insanlarla bu siteler vasıtası ile görüşmeye başlayabilir, sonrasında buluşabilir ve istediğiniz ilişki türüne göre görüşmelerinize devam edebilirsiniz. Bazen yüz yüze konuşmak yerine chat ile konuşmak, daha rahat hissetmenize yardımcı olmaktadır. Bu nedenle de arkadaşlık sitelerinin tercih edilmesi söz konusu olmaktadır.


Diyelim ki yeni bir arkadaş edinmek istiyorsunuz ya da bir sevgiliniz olsun istiyorsunuz yahut da tek gecelik bir ilişkiniz olsun ve sonrasında da o kişi ile görüşmemek istiyorsunuz. İşte tam aradığınız özelliklere göre birçok farklı profil arkadaşlık sitelerinde yer almaktadır. Club505 veya Tinder gibi arkadaşlık sitelerinde hiç tanımadığınız yeni insanlarla tanışarak hayatınıza renk katabilirsiniz. Bu arkadaşlarınız ülkenin farklı yerlerinden ya da yurtdışından olabileceği gibi aynı zamanda aynı konumunuzda bulunan kişiler de olabilir. Bunu da kendiniz seçebilirsiniz.

Tinder’da Konuma Göre Arama
Tinder’da yeni bir partner bulmak için Ayarlar sayfasına gidip arama yapılacak konumu daraltabiliyorsunuz. Aynı panel üzerinden görmek istediğiniz yaş aralığını da seçebiliyorsunuz. Böylelikle dilediğiniz yaş grubundan dilediğiniz mesafedeki insanlar size görünür oluyor. Bazı Avrupa şehirlerinde ve Amerika’da her ne kadar çok efektif bir uygulama olsa da ülkemizde ne yazık ki her şey aynı ilerlemiyor. Kadınların neredeyse match olamayacağı erkek yok diyebiliriz Tinder’da. Erkekler otomatik bir şekilde her önüne geleni sağa kaydırıyor, eşleştiklerinin arasından ilgisini çekebilecek kadınlara mesaj atıyor. Bu rekabetin arasında tabi kadınların doğal olarak kafası karışıyor, eşleştiği erkeklere karşı ilgisi azalıyor.

Club505’in Konuma Göre Arama Algısı Devrim Niteliğinde

Bilmeyen için biraz anlamsız gelebilir ilk başta bu başlık. Çünkü Club505’te “konuma göre ara” diye bir özellik yok. Zaten Club505’te yalnızca kendi şehrinizdeki insanları görebiliyorsunuz. Her şehirden yalnızca 505 erkek üyeyi kabul eden sistem, adını da buradan alıyor. Club505’in kurucu Beckett Fitzgerald, Tinder’ın sekiz kişilik kurucu ekibinin bir üyesi. Tinder’ı ilk olarak bardaki insanlarla tanışma uygulaması olarak geliştirmek de kendisinin eseri. Fitzgerald Tinder ile yollarını neden ayırdı bilinmez ancak Club505’te uyguladığı fikirlere bakacak olursak daha seçkin bir iş yapmak istediği aşikâr. Club505 platforma uygun olmayacak üyeleri anında geri çeviren bir arkadaşlık uygulamasıdır. Compello Inc.’dan aldığı güçlü yatırımın ardından teknolojik gelişmelerde çığır aşan Club505, sahip olduğu yapay zeka algoritmaları sayesinde sisteme üye olan insanların uygun olup olmadığına robotlarla karar veriyor. Ardından insan kontrolü ile bu kullanıcılar araştırmadan geçiyor ve uygun olmayanlar filtreleniyor. Bu özellik sadece erkekler için kullanılmıyor; kadınlar için de geçerli. Hatta sadece İstanbul için de değil; Los Angeles ve Paris gibi büyük metropoller için bile geçerli! Club505 şimdilik bu tutumu sayesinde piyasadaki en seçkin arkadaşlık uygulaması. Bakalım ilerleyen zamanlarda durumlar değişecek mi…

Arkadaşlık Sitelerinden Tek Gecelik İlişki Bulmak

Günümüzde birçok erkek ve kadın, tek gecelik kaçamaklar ya da ilişkiler arayabilmektedir. Arkadaşlık siteleri de bu iş için en uygun ortamı hazırlamaktadır. Oluşturulan profillerde ne tür bir ilişki arandığına dair bir bilgilendirme yapılmaktadır. Tek gecelik bir ilişki arıyorsanız ve karşınızdaki profil de aynı şekildeyse iletişime geçebilir ve konuşmaya başlayabilirsiniz.
Konuştuğunuz kişiyi etkilemeyi ve anlaşmayı başarırsanız da amacınıza kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca arkadaşlık siteleri güvenilir bir ortam olduğundan dolayı karşınızdaki kişiye güvenme konusunda da sorun çekmezsiniz.

Profil Fotoğrafının Önemi

Arkadaş sitelerinde profil oluştururken kullanılacak profil resmi de büyük bir önem konusudur. Zira kullanılacak resim karşınızdaki kişiyi etkileyecek bir fotoğraf olması gerekmektedir. Etkileyici fotoğrafların kullanılmaması, karşınızdaki kişiyi iter ve bu nedenle de ilgi çekemezsiniz.
Kullanılan profil fotoğrafı, ne çok uzaktan ne de çok yakından olmalıdır. Eğer çok uzak bir profil fotoğrafı kullanılırsa, karşınızdaki kişi sizin fiziksel özelliklerini kolay algılayamayacağından dolayı profilinizi bile incelemeye gerek duymadan sizi geçecektir. Bunun yanı sıra çok yakından çekilmiş bir resmi profil fotoğrafı yaparsanız, tüm fiziksel özellikleriniz de belli olmayacak ve bu nedenle de yine profil fotoğrafınıza bakan birisi sizi önemsemeyecektir. Orta mesafeden çekilmiş ve kişisel, fiziksel özelliklerinizi ön plana çıkaran resmi profil fotoğrafı seçmeniz ise karşınızdaki kişinin sizi merak etmesi ve profilinize girerek incelemesi yönünden oldukça büyük önem konusu olmaktadır.

Özellikle Tinder benzeri sitelerde profil resminin önemi oldukça fazladır. Çünkü bu tür arkadaşlık sitelerinde ilk izlenim profil fotoğrafı üzerindendir. İlk izlenimin iyi tutulması da sizin için büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Club505’te ise size ait olmayan bir fotoğrafı kullanmaya çalıştığınız zaman sistem sizi uyarıyor. Ayrıca grup halinde çekindiğiniz bir fotoğrafı Tinder’a yükleyebilirken Club505, sizin hangisi olduğunuzu soracaktır. Çiçek, böcek, kedi, köpek, karikatür ve grup fotoğraflarından gına getiren Tinder’ın bu hatasını görmüş olacak ki Club505 bu konuda son derece hassas.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Bumerang - Yazarkafe