Header Ads

Erkekler neden evden kaçıyor?

Önizleme
Eşlerine şiddet göstermelerinin sebepleri sıralandı...

Konya'da kurulduğu günden bu yana yaklaşık 12 bin kişinin faydalandığı sığınma evlerinde kalanlar arasında yapılan araştırma, kadınların daha çok fiziksel, erkeklerin ise psikolojik baskıyla karşılaştığını ortaya çıkardı.

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağdur vatandaşlara faydalı olabilmek için 1995 yılında Kadın Sığınma Evi'ni, 2001 yılında ise Erkek Sığınma Evi'ni faaliyete geçirdiklerini söyledi.

Bugüne kadar 9 bin kadının Sığınma Evi'ne geldiğini belirten Bulan, ''En çok aile içi şiddete maruz kalan kadınlar bizden yardım talep ediyor. Kadınlar ekonomik ve psikolojik olarak çökmüş halde geliyor. Bunlar genelde eşlerinden boşanmış, daha sonra sürekli hata yapmış kadınlar'' dedi.

Kadınların yanı sıra kendilerine gelen talep doğrultusunda erkek mağdurların da 2001 yılından itibaren yardımına koştuklarını ifade eden Bulan, ''Şimdiye kadar 3 bin erkeğe yardım ettik. Bugüne kadar toplam 12 bin erkek, kadın ve çocuk sığınma evlerinde kaldı'' diye konuştu.

-ERKEKLER DE ŞİKAYETÇİ -

Sığınma evlerinde kalan erkek ve kadınlar arasında bir araştırma yaptıklarını vurgulayan Bulan, şunları kaydetti:

''Kadınlar fiziksel, erkekler ise psikolojik şiddete uğruyor. Erkekler arasında da fiziksel şiddete uğrayanlar var. Ancak kadınlara oranla bu sayı çok az. Bize sığınan erkekler, eşleri tarafından horlandığı için bu duruma daha fazla dayanamayıp evlerinden uzaklaşıyor. ''Yine mi iş bulamadın?'', ''Sen ne biçim erkeksin'', ''Milletin kocaları eşlerine her şey alıyor'' gibi ekonomik doyumsuzluk yuva yıkımına neden oluyor.''

Genelde bu durum karşısında erkeğin ya şiddete başvurduğunu ya da çareyi evden kaçmakta bulduğunu dile getiren Bulan, erkeklerin gurur meselesi yapıp bu tür sorunları hiç kimseyle paylaşamadığını, şiddetin erkek ve kadın diye bir ayrım yapmadığını sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Bumerang - Yazarkafe