Header Ads

Kadınların beden dili şifreleri

Önizleme
Biz nasıl erkeklerin beden dilini çözmek istiyorsak, erkekler de bizimkini anlamak istiyor. Onlara bu fırsatı verelim ki beklentilerimize karşılık alabilelim...

Sevgili erkek okuyucularımız! Bu defa size, kadınların beden dilini çözmenize yardımcı olacak ipuçları veriyoruz. Bu iyiliğimizi(!) unutmayın. Elimizin, kolumuzun duruşundan; bakışlarımıza, dudak hareketlerimize kadar tepeden tırnağa tüm bedenimizle size hangi mesajı vermeye çalışıyoruz, açıklıyoruz. 

Sonuçta bu sadece erkekler için değil, biraz da kendi kendimizi tanımaya yardımcı olacak bir yazı. Bazen bilmeden yaptığımız beden hareketleriyle oluşturduğumuz dilin şifrelerini, gelin birlikte çözelim. 

Parmaklar

Bir kadın parmaklarını saçlarına götürüyorsa, karşısındaki erkeğin dikkatini çekmeye çalışıyor demektir. Saçına dokunma biçimi de burada önemli. Bu, kadının mizacına dair ipucu verir. Eğer bunu yavaş bir şekilde yapıyorsa, tam bir aşk sanatı ustası demektir. Eğer hızlı haraketlerle saçına dokunuyorsa ve gergin olduğunu hissettiriyorsa, bu, sabırsız ve utangaç olduğunun göstergesidir. 

Kadın, parmaklarıyla bardağın kenarına dokunuyorsa, Freudyan bakış açısına göre bu, seksüel bir işarettir. Teoriye göre, bardağı kasıtlı olarak okşayan kadınlar, erkeklerin dikkatini çekmek istiyordur. Bardağın üzerinde tırnakları tıkırdatarak ritim tutmaksa, sabırsızlık ya da bir SOS sinyalidir. Kadın, erkek arkadaşına kibarca “kadehi doldur” mesajı veriyordur.

Fiziksel temas

Kadın, erkeğe konuşma esnasında dokunuyorsa, bu, kadından duygusal bir beklentisi olan erkek için mutlu edici bir işarettir. Kadın, erkeği etkilemeye çalışıyordur. Eğer kadın, gülerken, erkeğin koluna hafifçe dokunuyorsa ya da dokunmak için fırsat kolluyorsa, onu kapmaya niyetlenmiş demektir. En azından karşısındaki erkek, kadının ilgisini çekiyordur. 

Eller

Bir kadının elleri ile olan ilişkisi de önemli bir işarettir. Eğer kadın uzun süre ellerine bakakalmışsa, bu, sizden hoşlandığının ve ürkek olduğunun göstergesidir. Eğer çok utangaçsa, erkeğin yüzüne bakmakta güçlük çekiyordur ve bu nedenle bakışlarını ellerine odaklamakta bulmuştur çareyi. Bu davranışın başka bir nedeni de olabilir. Bir şey kadını kızdırmış da olabilir; muhtemelen karşısındaki erkek. Kadın, bir şeye kızmışsa, bunu eliyle masa üzerinde ritim tutarak da gösterebilir. 

Eğer kadın elini çenesine dayıyorsa ve bakışları düşünceli görünüyorsa, bu, erkeğin görünüşünden pek de etkilenmediği anlamına gelebilir. Genelde kadınlar bu durumda akıllarından geçen şu soruya cevap arıyorlardır: “Bu adam beni hak ediyor mu?” Beyler, bu durumda size, karşısınızdaki kadına, yanıtı bulması konusunda yardımcı olmanızı öneriyor. Öncelikle nazik olun. Aynı zamanda düzeyli espri anlayışınızı ortaya koyun.

Kollar

Bir kadın kollarını birbirine kavuşturmuş ve sırtını koltuğa yaslamış bir şekilde oturuyorsa, bir şeye kızmıştır. Bu jest, kadının erkekten pozitif elektrik almadığını, ona güvenmediğini gösterir. Bu durumda erkeğe hiçbir şey yardımcı olamaz. Ne havada uçuşan espriler ne de kaslı bir vücut bu etkiyi ters çevirmeye yeter. Bir erkek için yapılması gereken en doğru davranış biçimi, kendini kadından uzaklaştırmaktır. 

Dudaklar

Bir kadın sürekli olarak dudaklarını ıslatıyorsa, karşısındaki erkeğin ilgisini çekmeye çalışıyor demektir. Buradan, öpmek istediği sonucu da çıkarılabilir.

Kadın, eğer dudaklarını ısırıyorsa da aynı şey geçerlidir. Fakat bazen dudak ısırma, erkek tarafından, kadının çekingenliği olarak algılanabilir. Oysa bu, kadının kurnazca bir flört etme yöntemi olabilir. 

Gözler 

Biraz zor olsa da gözbebeklerindeki değişimi takip etmek, kadınların duygu durumlarıyla ilgili fikir verebilir. Çünkü biyoloji bize, bir insandan ya da bir şeyden hoşlandığımızda, gözbebeklerimizin büyüdüğünü söyler. Hoşlanmadığımızda da gözbebeklerimiz küçüktür. Tabii bu her zaman güvenilir bir metot değildir. Çünkü fazla ışık olmayan yerdeyken de gözbebeklerimiz büyür. 

Göz kontağı kurmak da vücut dilinde olumlu bir anlam taşır. Bir kadın göz kontağı kurmaktan kaçınmıyorsa, karşısındaki erkeğe karşı olumsuz bir his taşımıyor demektir. Göz kontağı kurarak uzun süre sohbet ediyorsa, tanışıklığın ilişkiye dönüşme ihtimali vardır.

Ayaklar

Eğer kadının ayakları erkeği işaret ediyorsa, bu, kadının o erkeğe ilgi duyduğunu gösterir. Eğer ayakları karşısındaki erkeğe dönük değilse, erkeğin, kadının ilgisini çekmek için bir şeyler yapması gerekiyor demektir. 

Bacaklar

Bir kadının özellikle üzerinde etek olduğu zamanlarda bacaklarının aldığı şekil, onun cinselliğe ve tabulara karşı tutumunu ortaya koyar. Örneğin bir bacağını altına alıp da diğer bacağını uzatan kadın, rahat ve kendine güveni olan biridir. Bacak bacak üstüne atması da rahat olduğuna işaret edebilir. 

Bacak bacak üstüne attıktan sonra bacakları paralel olarak yana alma davranışı ise kadının çekiciliğini ortaya koyma biçimidir. Erkeğe karşı davetker bir tutum içindedir. 

7 yorum:

  1. Peki kız erkeği neden sürekli her fırsatta cimcikler ??

    YanıtlaSil
  2. kıskançlıktan veya benimsin mesajı vermek istediğinden. kanaatimce maruz kaldığımdan öyle düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. sizin dediklerinize göre kız benden hoşlanıyor ama cewabı hayı ... neden acaba bi fikriniz varmı??

    YanıtlaSil
  4. sizin söylediklernize göre kız benden hoşlanıyor ama cewabı hayır üsteliyorum hala aynı bu neden olabilir...

    YanıtlaSil
  5. herşeyi anladım da gözbebeklerinin büyümesi olayını çözemedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki bir erkek bir kadina seviyo ama kufurde ediyosa bu neyi ifade eder ?

      Sil
  6. Surekli cool gozukmeye calisan ve surekli havali oldugunu kanitlamaya calisan erkeklerle iliski kurulur mu

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Bumerang - Yazarkafe